返回列表 發帖
13隻,

13隻
我家有隻雞尾....菠蘿b
迷你金剛....亞妹(走左)
黃邊紅腹錐尾.....金金

0隻, 我個班已經進化成怪獸......
Louis 發表於 2010-6-14 23:51

超人養怪獸

1+9 lb...
full of bird cage at home....

1隻

1+9 lb...
full of bird cage at home....
Mitchell 發表於 2010-6-15 07:34

原來係都有十兄弟
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project
uPholi - want a forest!!!

我淨係計左Hello仔
因為LB係媽媽到養 佢負責LB
Hello仔就我負責
和尚(Hello仔) 灰鸚(可樂) LB(呀細&Lucky)
fb:http://www.facebook.com/profile. ... 47437938&v=info

7只.....

你有幾多怪獸呀?
Cozzy 發表於 2010-6-15 01:02

五十幾隻, 未計屋外樹上d野鳥.

29# Louis

好想去參觀
和尚(Hello仔) 灰鸚(可樂) LB(呀細&Lucky)
fb:http://www.facebook.com/profile. ... 47437938&v=info

7只.....
sue 發表於 2010-6-15 19:05

又離下題先

你個仔仔真係好靚仔呀!!~
文質彬彬電死人~

Louis 發表於 2010-6-15 19:18

咁你d時間咪只可以用嚟清潔同餵食?
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

五十幾隻, 真係鸚鵡超人

我現在 7隻 ......

嘩~5十幾隻...
我7隻都用左我3個鐘黎洗籠 餵食 同 放牧
5十幾隻咪用好多好多時間

Louis C-Hing, would you mind posting some photos here?
leoyys 發表於 2010-6-15 20:24

我比較低調, 班怪獸毒性非一般可比, 無謂生靈塗炭, 所以好少 post 相.

我比較低調, 班怪獸毒性非一般可比, 無謂生靈塗炭, 所以好少 post 相.
Louis 發表於 2010-6-16 01:50

毒性猛烈, 一中即死, 無藥可解~~~

Louis 發表於 2010-6-16 01:50

你好似養d 又貴又市面無見到 ge 品種,大家最多見下恨下.
不過 50+隻真係好誇張,除左佩服你 ge 耐性,仲好羨慕你擁有 ge 時間同財富.

你好似養d 又貴又市面無見到 ge 品種,大家最多見下恨下.
不過 50+隻真係好誇張,除左佩服你 ge 耐性,仲好羨慕你擁有 ge 時間同財富.
爆谷 發表於 2010-6-16 09:27

其實好多會員都有數十鸚鵡.....不過都係比較低調
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project
uPholi - want a forest!!!