返回列表 發帖
4# mmchu

能記收幾多錢呀?

無幫襯開能記或妹姐,佢地肯唔肯幫手?

如果無必要, 可免則免.
要磨都好似mmchu 咁, 兩吓好啦!
ONON

好似有d恐怖,,,,

我亞B都係時候磨下個咀, 不過佢次次都鬼整咁叫心都痛埋
Mitchell 發表於 2010-6-18 19:12

磨個時你行埋一邊,遠離"案發現場",
聽唔到,聽唔到,聽唔到………
灰鸚係大b哥,迷你金剛係大舊金,
lovebird係b仔,b女同埋福仔…
2012•04•27,我最愛、最鍚、最乖的大舊金走了。。。
2012•05•04,大舊金跟我們回家了。。。
大舊金走左之後,新回來的是細七…

4# mmchu

能記收幾多錢呀?
小雲 發表於 2010-6-18 21:12

事頭婆無收我呀,
不過我間唔中都有幫襯…

無幫襯開能記或妹姐,佢地肯唔肯幫手?
ping 發表於 2010-6-18 21:31

你可以去問下…

如果無必要, 可免則免.
要磨都好似mmchu 咁, 兩吓好啦!
OnOn 發表於 2010-6-18 21:33

onon放心,真係磨左三兩野,
等佢把咀無咁尖之麻…

好似有d恐怖,,,,
26761627 發表於 2010-6-18 22:00

唔恐怖,你唔望咪得lor,
我又唔係日日磨佢把咀,
同埋真係三兩野,
ok架…

點解要搣d針毛ge?
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

點解要搣d針毛ge?
BoBoBoBo 發表於 2010-6-18 22:26

大舊金換毛,生到成頭針毛,
成個白頭佬咁,本來我都唔理佢,
諗住佢會自己出自己甩,
但係幾個禮拜都係咁,
個日去磨咀,事頭婆問我點解唔同佢搣,
咁我咪話我隻雀唔比人掂個頭,又唔可以"r"頭,
事頭婆咪話橫掂嬲開毛巾磨咀,
一不做,二不休再嬲毛巾包住搣埋針毛,
初初大舊金都掙扎反抗架,
但係"r"得兩野,隻衰仔又ok wor,
咁咪比我"r"甩晒d針毛lor,
無晒針毛靚仔晒…

點解灰鸚無針毛
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

點解灰鸚無針毛
BoBoBoBo 發表於 2010-6-18 23:09

有呀~~不過你2隻會互相R~

老實講, 唔係隻隻都好似你隻大舊金咁乖架, 有d真係會被嚇親, 適得其反.

點解灰鸚無針毛
BoBoBoBo 發表於 2010-6-18 23:09

大b哥都有,不過少d,唔覺眼,
兼且佢自己會攪掂,
唔駛我操心,
其實我根本無機會埋身之麻…

有呀~~不過你2隻會互相R~
layer 發表於 2010-6-18 23:31

係呀,可能佢地自己兩個攪掂,
唔理你操心lor…

老實講, 唔係隻隻都好似你隻大舊金咁乖架, 有d真係會被嚇親, 適得其反.
小雲 發表於 2010-6-18 23:33

我都知,不過隻衰仔把咀真係尖得過份,
我先出此下策,無計…

不過,好似onon咁講,
如無必要,真係唔好攪佢把咀,
唔好破壞大自然定律,
因為我頂唔順,先整佢兩三野咋…

磨完咀仔咁乖, 我諗磨咀對大舊金來說好驚嚇

上次aries 隻尖尖就係磨咀後咬毛, 好彩後來無事, 所以各位的寶貝個咀唔係尖得太離譜的話, 我覺得可免則免~
可愛雞尾 毛.菲.吱.樂.豬豬
霸王葵花 Lufian
不愛穿衣 大眼仔
超級管家 囝囝
過度活躍 三腳貝貝

最緊要大舊金一切如常, 剪翼磨咀都係廢佢地武功, 最緊要佢地冇不良情緒就好lu
灰鸚BB鍾意食同唱歌,大葵發仔鍾意飛同非禮人,朱冠吵吵超鍾意食同大叫, 間中玩下大"蝦"細,愛情鳥Rolex同藍藍鍾愛飛上人頭扮鳳凰,五隻百厭星性格唔同,我全部都咁鍾意!