返回列表 發帖

靜岡掛川花鳥園

令人樂而忘返, 同大家分享下!
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
灰鸚BB鍾意食同唱歌,大葵發仔鍾意飛同非禮人,朱冠吵吵超鍾意食同大叫, 間中玩下大"蝦"細,愛情鳥Rolex同藍藍鍾愛飛上人頭扮鳳凰,五隻百厭星性格唔同,我全部都咁鍾意!

好想去啊……
灰鸚係大b哥,迷你金剛係大舊金,
lovebird係b仔,b女同埋福仔…
2012•04•27,我最愛、最鍚、最乖的大舊金走了。。。
2012•05•04,大舊金跟我們回家了。。。
大舊金走左之後,新回來的是細七…

d相好靚好精彩呀!

上次我都買咗呢隻學人講嘢貓頭鷹:

冇抱住企鵝影相咩?

好想去啊……
mmchu 發表於 2010-6-18 22:49

me too

Carol, 我地有影相呀! 就係因為等同企鵝影相, 令今次旅程有很大的遺憾
con't
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
灰鸚BB鍾意食同唱歌,大葵發仔鍾意飛同非禮人,朱冠吵吵超鍾意食同大叫, 間中玩下大"蝦"細,愛情鳥Rolex同藍藍鍾愛飛上人頭扮鳳凰,五隻百厭星性格唔同,我全部都咁鍾意!

猫頭英是否代表幸運呢??? .
亞馬遜藍頭  金莎
亞歷山大       朱古力
灰鸚               拖肥( 去了天堂)

猫頭英是否代表幸運呢??? .
金莎朱古力 發表於 2010-6-18 23:16

係呀! 所以响日本好多地方都有猫頭鸚, 反而好少鸚鵡

多謝分享!
有沒有拍Video?

好靚.....
又係企鵝 毒死我.....................個仔

有什麼遺憾  
ONON

吓?! 有乜嘢遺憾?

吓?! 有乜嘢遺憾?
carolee 發表於 2010-6-19 00:08

我原本plan左14:00前離開掛川去浜松, 但上午冇位, 只可以下午同企鵝影相, 結果成3點先可以離開掛川, 去到浜松樂器博物館已經係下午4點, 仲有一個鐘就閉館, 結果只可以响博物館走馬看花, 如入寶山空手回, 如果可以重新計畫, 我會cut左去環球影城嘅行程, 响浜松stay一日, 個博物館真係好多野睇, 淨係keyboard都有過百部, 有d有超過300年歷史, 仲有東洋雅樂, 一弦琴, 蒙古馬頭琴嘅錄音聽, 好珍貴架, 所以開心日本行留下一道好大嘅遺憾

好靚呀, 真既又咁靚, 假既又咁靚 (擺設呀)
可愛雞尾 毛.菲.吱.樂.豬豬
霸王葵花 Lufian
不愛穿衣 大眼仔
超級管家 囝囝
過度活躍 三腳貝貝

好靚呀, 真既又咁靚, 假既又咁靚 (擺設呀)
sesese 發表於 2010-6-19 00:26

好靚, 仲好貴添, 所以我地全部影晒番屋企

我原本plan左14:00前離開掛川去浜松, 但上午冇位, 只可以下午同企鵝影相, 結果成3點先可以離開掛川, 去到浜松樂器博物館已經係下午4點, 仲有一個鐘就閉館, 結果只可以响博物館走馬看花, 如入寶山 ...
YVONNE 發表於 2010-6-19 00:24

甘咪有借口俾你下次再去日本自由行!(唔好俾你娘親知, 話同朋友去澳門幾日好喇..... )

甘咪有借口俾你下次再去日本自由行!(唔好俾你娘親知, 話同朋友去澳門幾日好喇..... )
Louis 發表於 2010-6-19 01:17

你太睇少我娘親喇!
佢對我有d咩野friend瞭若指掌,
佢實問我攞定d friend嘅電話
到時穿煲仲大件事

這張好

好靚呀

5# YVONNE

啊, 你地去個陣有多鸚鵡鳥類都放左出黎~
我上次可能遲去, 見唔到大咀鳥..

5# YVONNE

啊, 你地去個陣有多鸚鵡鳥類都放左出黎~
我上次可能遲去, 見唔到大咀鳥..
clymcm 發表於 2010-6-19 07:45

我地十點就去到, 聽D工作人員講, 佢地唔想雀仔太攰, 每日放唔同雀出來, 可能因為咁你先錯過左, 下次再去丫!

唔緊要, 再去過啦!