返回列表 發帖

【灰鸚讚妳靚女!】

剛剛睇完香港小姐選舉,灰鸚「波波」都話:『靚女!』『妳好靚呀!』
[youtube]GydXzFsWLwY[/youtube]
[youtube]Fe8ICFcOg_c[/youtube]

原帖由 sonic 於 20-7-2008 01:54 發表
剛剛睇完香港小姐選舉,灰鸚「波波」都話:『靚女!』『妳好靚呀!』
GydXzFsWLwY

嘩!波波真係好幻勁呀... 剛剛先睇完佢4國語言個video咋.
佢識講咁多野... 實人見人愛, 車見車截

哈哈,好好笑

好好笑

波波好靚
BB爸爸(肥豪)

原帖由 yleung 於 2008-7-20 02:08 發表

嘩!波波真係好幻勁呀... 剛剛先睇完佢4國語言個video咋.
佢識講咁多野... 實人見人愛, 車見車截

灰鸚一般都好多嘢講,我只不過芸芸當中,有啲時間,把牠說話片段記錄下來!

波波講"好靚!"跟住識"呵呵"....超正...佢真係好叻..

真係好叻

佢把聲係咪都學埋你?

唔係

佢把聲好沈 好勁

唔知呢

波波佢真係好叻! 好笑!
我有13隻可愛寵物:
-1隻金毛尋回狗(Empire),-6隻(陸龜&水龜)  
-2隻灰鸚 (糖水&呀妹)-1隻迷你金(牛牛)
-1隻LB (豆豆)-2隻雞尾(寶寶&貝貝)
(6隻八哥狗~在心中, 彩虹橋再遇!)

波波... very smart & cute.
also can speak many sentences...

學得咁快!  醒呀!

今日响西貢吃飯時, 老板娘話, 如果我地D鸚鵡叫佢"靚女", 就請我地食飯.
早知帶波波去, 大家就有免費午餐食啦!
ONON

嘩咁容易就有飯食!咁又唔錯喎!
妳可以安排小卡比表演雜耍,唔多唔少佢應該會打賞吓!

原帖由 OnOn 於 2008-7-20 23:41 發表
學得咁快!  醒呀!

今日响西貢吃飯時, 老板娘話, 如果我地D鸚鵡叫佢"靚女", 就請我地食飯.
早知帶波波去, 大家就有免費午餐食啦!

係呀.........係呀.......
BB爸爸(肥豪)

波波你好靚呀~呵呵呵
真係俾佢笑死

波波有多大呀
咁叻嘅

Raco